بيانات حضرت آيت الله علوي بروجردي در آستانه ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله عليها)

اصفهان، خميني شهر، جوي آباد، محله بختياري ها ،جنب مسجد حضرت امير، خيمه گاه فاطمي،احياءگران فاطميه

بيانات حضرت آيت الله علوي بروجردي در آستانه ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله عليها)

۳۷ بازديد


بيانات حضرت آيت الله علوي بروجردي در آستانه ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله عليها)


بيانات حضرت آيت الله علوي بروجردي در آستانه ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله عليها)

بسم الله الرحمن الرحيم

 الحمدلله رب العالمين و صلي الله علي سيدنا محمد و آله المعصومين المكرمين سيما بقية الله الاعظم روحي و ارواح العالمين لتراب مقدمه الفدا في العالمين واللعن علي اعدائهم و مخالفيهم و منكري فضائلهم و مناقبهم الي قيام يوم الدين.

 دوستي و محبت اهل بيت مهترين عامل قرب به خداوند

بدون ترديد، محبت و دوستي پيامبر اكرم حضرت محمد(ص) و امامان معصوم (ع) و فرزندان و ذريه ايشان از عوامل مهم براي تقرب به خداي متعال است؛ و لذا، روايات زيادي هم در اين زمينه وارد شده كه مضمون آنها اين است كه پيامبر اكرم و امامان (ع) از مردم خواسته‌اند كه با فرزندان آنان دوستي نمايند؛ كه به عنوان نمونه، يك روايت را در اينجا ذكر مي‌كنم.

    از پيامبر اكرم (ص) روايت شده است كه فرمودند:

احبوا الله لما يغذوكم به من نعمۀ و احبوني لله عز وجل و احبوا قرابتي لي؛  [1] خدا را دوست بداريد به خاطر نعمت‌هايي كه به شما ارزاني داشته است و مرا هم دوست بداريد به جهت دوستي با خدا (چون من پيامبر الهي هستم) و به خاطر من با فرزندان من دوستي نماييد .

   روز اول ذيقعده در سال 173 هجري به عنوان روز ولادت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله عليها)، ثبت شده است كه البته، ما دقيقاً، به لحاظ سندي و تاريخي نمي‌دانيم كه آيا واقعاً اول ماه ذي القعده، روز ولادت حضرت معصومه است يا خير؛ اما به هر حال، مي‌توان روزي را به عنوان ولادت خانم فاطمه معصومه (سلام الله عليها) براي تكريم ايشان قائل شد.

    البته تاريخ رحلت ايشان، در كتب تاريخي ثبت شده است كه آن حضرت را در شهر ساوه مسموم كردند و بر اثر مسموميت از زهر جفا، بيمار شدند و سرانجام در روز دهم ربيع الثانى و (بنا بر قولى دوازدهم ربيع الثانى) سال ٢٠١ هجرى پيش از آنكه ديدگان مباركش به ديدار برادر روشن شود، در شهر قم و با اندوه فراوان ديده از جهان فرو بست و ما مفتخريم كه در اين زمان، در جوار و خدمت اين خانم و تحت عنايات ايشان، حمَله معالم اهل بيت شده‌ايم. ما به همين مناسبت چند مطلب را بيان مي‌كنيم و اميدواريم كه مورد توجه قرار گيرد:

قم پناهگاه شيعيان و مأوا و مسكن عالمان دين

مطلب اول اين است كه با وجود اينكه سنّ خانم حضرت فاطمه معصومه كم بوده،[2] اما داراي شخصيت عظيم القدري بوده است؛ به طوري كه قبل از ولادت ايشان، طبق روايات صحيح، حضرت صادق (عليه السلام) فرمودند كه دختري صالحه با اوصافي كه دارند از فرزندان من در قم مدفون مي‌شود و آنجا براي شيعيان پناهگاه است .

   به همين خاطر، هميشه شهر مقدس قم در طول تاريخ، مأوا و مسكن عالمان و فقيهان و محدثان بسيار بزرگي، همانند اشعريون و ابن قولويه و صدوقين و ديگران بوده است و به خصوص در اين زمان، حوزه علميه با بركت و با عظمت قم در كنار قبر مقدس آن حضرت بر قرار گشته است كه  باغباناني همچون آيت الله العظمي حائري يزدي و آيت الله العظمي محمد تقي خوانساري و آيت الله العظمي حجت و آيت الله العظمي بروجردي و ديگران داشته است و هم اكنون دنياي اسلام، بلكه جهان، از فيض و نورانيت اين حوزه استفاده مي‌كنند و علم و دانش از قم به ساير بلاد مي‌رود و همه اينها از بركات قبر مطهر كريمه اهل بيت (ع) است.

احترام مراجع به حضرت معصومه (سلام الله عليها)

مطلب دوم آن است كه مراجع بزرگي كه نام آنها برده شد، احترام زيادي براي حضرت معصومه (سلام الله عليها) قائل بودند. من اين خاطره را به ياد دارم كه آيت الله العظمي بروجردي در ايام كهولت در اوقات درسشان مقيد بودند كه معمولاً، چهارشنبه‌ها كه به حرم مشرف مي‌شدند، زيارت‌نامه حضرت را ايستاده بخوانند و بعد در كنار ضريح، مشغول عبادت و نماز بشوند. در ايامي هم كه درس تعطيل بود، حداقل، يكبار در هفته، به حرم مشرف مي‌شدند.

    ساير بزرگان نيز به زيارت اين خانم و بركات آن اهتمام داشتند؛ و ما نيز با تأسي به بزرگان دين، بايد به ايشان توسل داشته باشيم، ومبادا خداي نكرده استخفافي در ذهن ما نسبت به مقام ايشان ايجاد شود كه در زيارت ايشان آمده است: «فان لكِ عند الله شأناً من الشأن».

عظمت حضرت معصومه (س) در نزد آيت الله العظمي بروجردي

  مطلب سوم نيز خاطره‌اي از مرحوم آيت الله بروجردي درباره جلالت و شوكت خانم است كه همه مراجع تقليد در دنياي تشيع، خدمت گذار همين خاندان است و افتخار هم مي‌كنند كه خدمتگزاري ايشان را بپذيرند.

   در زمان مرحوم آيت الله العظمي بروجردي، سعود بن عبدالعزيز به ايران آمد (سعود بن عبد العزيز پسر اول عبدالعزيز است و عبدالعزيز هم همان فردي بود كه مذهب عربستان به سمت وهابي سوقداد) و فرستاده وزير خارجه عربستان، به همراه وزير خارجه ايران، سفير ايران و وزير دربار، خدمت آيت الله العظمي بروجردي آمدند و اظهار داشتند كه آقاي ملك سعود مي‌خواهد خدمت شما برسد؛ اما مرحوم آيت الله العظمي بروجردي در همان بدو امر امتناع كردند.

    خيلي از بزرگان تلاش كردند و حتي برخي از مراجع با ايشان صحبت كردند كه شما مدافع تقريب بين مذاهب هستيد و اگر آنها به قم بيايند و  با شما ملاقات كنند، براي شيعه مايه اعتبار است. ايشان در پاسخ فرمودند كه اگر پادشاه سعودي، به قم بيايد، به ديدن من مي‌آيد، ولي به زيارت  فاطمه معصومه (سلام الله عليها) نمي‌رود و اينكه يك پادشاه، به عنوان من، به قم وارد بشود و نسبت به خانم فاطمه معصومه(سلام الله عليها) بي‌احترامي كند، هتك اهل بيت است و من به عنوان مرجع اين مذهب، نمي‌توانم تحمل كنم كه مذهب، اين گونه مورد هتك قرار بگيرد.     بنابراين، ايشان به خاطر مقام خانم حضرت معصومه(سلام الله عليها) ملاقات با پادشاه عربستان را نپذيرفتند.

كرامات فاطمه معصومه (سلام الله عليها)

    من به همه شما عزيزان سفارش مي‌كنم كه به حرم زياد برويد. آقاي فاطمي نيا نقل مي‌كرد (اين قصه واقعي است و آن شخص را هم مي‌شناسم كه تازه فوت كرده است) كه يك طلبه آذري به قم آمده بود و تنها در مدرسه حجتيه زندگي مي‌كرد كه مريض مي‌شود. بيماري و گرسنگي او در حدي بود كه بيش از 24 ساعت هيچ چيزي نخورده بود. او در اين وضعيت، لنگان لنگان خودش را به حرم حضرت معصومه (سلام الله عليها) مي‌رساند. داخل حرم كه مي‌شود به خانم سلام مي‌دهد و زيارت مي‌كند و به ايشان مي‌گويد: خانم، شما وقتي نمي‌توانيد اطرافتان را اداره كنيد، اين قدر آدم جمع نكنيد!! من به قم آمده‌ام و 24 ساعت است كه گرسنه هستم و سپس از حرم بيرون مي‌رود.

   ايشان نقل مي كرد كه با حال خرابي به مدرسه برگشتم و قصد داشتم كه ترك تحصيل كنم و با خودم گفتم كه اين طلبگي چيزي براي ما نداشت و ما هم به جايي نمي‌رسيم؛ پس به دنبال كسب و كار برويم.  وقتي وارد مدرسه شدم خادم مدرسه حجتيه به من گفت كه از بيت آيت الله العظمي بروجردي آمده بودند و تو را مي‌خواستند. من در ذهن خودم گفتم كه آيت الله العظمي بروجردي با ما چه كار دارد! من يك طلبه گمنام هستم و حتما اشتباه شده است. اعتنايي نكردم و رفتم داخل حجره كه دوباره خادم آمد و گفت: مگر من نگفتم كه آيت الله العظمي بروجردي با شما كار دارد؟! خادم آيت الله العظمي بروجردي در مدرسه ايستاده و مي‌خواهد شما را ببيند.

من هم پيش خادم رفتم كه ايشان به من گفت: آقاي فلاني شما هستيد؟ آيت الله العظمي بروجردي مي خواهد شما را ببيند!! من به همراه ايشان، به خانه آيت الله العظمي بروجردي رفتم و در حالي كه خيلي خوشحال شده بودم، نشستم و دست ايشان را بوسيدم، وايشان با من، حال و احوالي كردند و گفتند، چه مي خواني؟ مدرسه در چه حالي است؟ و در همين زمان پاكتي را به من دادند. پاكت را گرفتم و دست آيت الله بروجردي را بوسيدم؛ ولي زماني كه داشتم از اتاق خارج مي‌شدم آيت الله العظمي بروجردي گفت: آقاي فلاني، وقتي كه حرم كه مشرف شديد با خانم مودب رفتار كنيد!!

  البته، همه اينها با هم ربط دارد و فاطمه معصومه(سلام الله عليها) با كيان مرجعيت و با اين حوزه به هم وابسته است. طلبه‌هاي موفق چيزي كه مي‌خواستند رفته‌اند و از ايشان گرفته‌اند. تعليم و تعلم جاي خودش را دارد، ولي اين علم را بي‌خودي به هر كسي نمي‌دهند.

    طلبه بايد زحمت بكشد و به عبارتي بايد جان بكند، اما توفيق را خانم حضرت معصومه (سلام الله عليها) مي تواند بدهد تا فهم را زياد كند و توان علمي را بالا ببرد. خيلي‌ها در عالم طلبگي بودند، ولي مجبور شدند كه آن را رها كنند.

    اين خانم مي‌تواند حامي همه ما باشد و ما نبايد دست از دامن ايشان برداريم. بزرگاني بودند كه روزانه به زيارت فاطمه معصومه (سلام الله عليها) مي‌رفتند و كساني را ما ديده‌ايم كه وارد حرم و كنار ضريح نمي‌رفتند و مي‌گفتند ما نامحرم هستيم!! همين بيرون و در همان دم رواق مي‌ايستادند و زيارت مي‌كردند.

    مرحوم حاج شيخ عبد الكريم حائري، در زمان رضاخان دچار مشكلات مالي بودند و گاهي شش ماه مي‌گذشت و ايشان نمي‌توانست به طلبه‌ها شهريه بدهد؛ اما ايشان با توسل به اين بي بي و اهل بيت، كارش را به پيش برده است؛ فلذا در رفتن به حرم و زيارت اين بانو بايد مقيد باشيد و  لااقل هفتگي به زيارت ايشان برويد و بايد متوجه باشيد كه كجا ايستاده‌ايد. خانم حضرت معصومه (سلام الله عليها) زنده است و بايد بدانيد كه وقتي شما حرم مي‌رويد مثل اين است كه به خانه حضرت معصو مه (سلام الله عليها) وارد شديد. ايشان دختر موسي بن جعفر (عليهما السلام) است و اگر يك سفارش به آقا امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف  كه كل مقدرات عالم در دست اوست، داشته باشد، همه مشكلات شما حل مي‌شود.

آنان كه خاك را به نظر كيميا كنند                       آيا شود كه گوشه چشمي به ما كنند

   ما الان نزديك پنجاه سال است كه در اين شهر هستيم، و به چشم خودمان خيلي كرامات را ديديم. ما مريضي‌هايِ صعب العلاجي و سرطان‌هاي عجيب و غريبي را ما ديده‌ايم كه اين خانم شفا داده است. اين خانم، مقام ارجمندي و والايي دارد. كساني بودند كه وقتي مي‌خواستند مشهد مشرف شوند اول زيارت خانم فاطمه معصومه (سلام الله عليها)مي‌رفتند و از ايشان كسب اجازه مي‌كردند. ايشان گوهري است كه خدا در دامن ما گذاشته و پشتوانه حوزه است؛ حوزه‌اي كه خدا مي‌داند چه مشكلاتي بر آن گذشته است.

   ما رواياتي داريم كه قم در آخر زمان، پناه شيعيان است و همه به بركت اين خانم است. حرم خانم فاطمه معصومه (سلام الله عليها)، حرم اهل بيت است. خداي متعال ايشان را واسطه فيض خود قرار داده است؛ همان گونه كه امامان ما اين چنين بودند تمام شيعيان عالم، خاصه شيعيان ايران و بالاخص ساكنان جوار قبرش از فيض او بهره‌هاي فراواني برده و مي‌برند.

    بنابراين بايد شأن و قدر ايشان را متوجه باشيم و سعي كنيم كه از اين خرمن فيض، توشه بگيريم. 

والسلام عليكم و رحمت الله و بركاته



[1]  . ر.ك: بحارالانوار، ج17، ص 14، ح28؛ امالي شيخ صدوق، ص 446، ح 597.

[2]  . عمر شريف حضرت فاطمه معصومه (س) 27سال بوده است.




تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد